Adv

Monday, April 02, 2007

D.S.U.S Launch and Srikandi AGM


The event. D.S.U.S is the abbreviation for Dari Srikandi Untuk Srikandi. One of the SKs asked during the launch, 'Ada DSUS aje ke? Desas nya mana?' So cute lah, lawak orang lama... :)


Merchandise counter. Jual-jual.... bakul! bakul! Mari beli bakul! Batik ada, buku resepi ada, VCD ada, DVD teater pun ada!


Registration counter, outside the meeting hall.


Bread cooking demo by Cik Na Da Chef. Sungguh menggoda bau roti itu, kreuk-kreuk bunyi perutku. Apasal lah tak pegi lunch, event ni kan hi-tea, mana ada nasi.


All SKs scrutinizing the reports. Ad-hoc audit le tu.


Cute bear, we got during the 'selawat'.


2 SKs yang paling comel.

So, we got ourselves new EXCOs for 2007-2009. The names will be formally published in STFOGA website. It was sad to learn that we didn't make it as one of the selected Sekolah Kluster pilots, but we heard there'll be another round of evaluation this year. Yeay!

The other big news was we're having a Tiga Serangkai Dinner with SDAR old boys and STAROBA middle of this year. Hey, that's only 2 months away! Baju batik hijau aku bila nak tempah ni....

More pictures can be viewed at Leymah's fotopages.

Updated on 5th April 07

Srikandi EXCO 2007/2009

Presiden
SK Mariamah Mohamed '74

Naib Presiden I
SK Suraya Nafri '82

Naib Presiden II
SK Norzaimah Maarof '86

Setiausaha
SK Nurhanazita Ahmad Nassarudin '91

Pen. Setiausaha
SK Erni Jumayla Elias '93

Bendahari
SK Anis Saleha Mohd Arshad '87

AJK
1. SK Habibah Baharudin '65
2. SK Wardah Zainal Abidin '74
3. SK Kamariah Md Isa '77

4. SK Sh. Zaida Nurlisha Sy Ibrahim '82
5. SK Norfaiezah Arshad '85
6. SK Nurhamy Majid '91
7. SK Norsuhaimah Samsudin '95

Juruaudit
1. SK Marsella Abdullah '81
2. SK Azlul Adillah Zaghlol '92

14 comments:

dillazag said...

Ada back-view SK yang lebih comel diantara 2 Srikandi comel...heh heh heh

apa password queenscity ekk said...

nak ikut pi dinner 3 serangkai....muahahahahahhahahahaha

D.N.A.S said...

Dilla,
nampak kepala je SK comel yg sorang tu.

Queen,
jadik AJK rencam, nak?

Azer Mantessa said...

dari serikandi ke serikanda tak ada ka?

tak adil :(((

kimi azhan said...

Dee... itu You & Hana kan? She is known as "MOKCIK" in my Ausmat Batch.. sama dgn Wan Iza, Rafidah Shafie etc.... what a small world kan! Kirim salam kat dia.. lama dah I tak jumpa Hana.. Suraya Daud (my glamourous cousin) tak pegi ke...?

hana said...

wei.. check your spelling .. it's Srikandi not sErikandi.. okayy.

alahai kimi aka cikgu ooii.. napelah kau pecah rahsia nama glamer aku tuh.. ciss..

D.N.A.S said...

Azer,
Dari Srikandi untuk Srikanda? Eh... insyaallah ada nanti. Buku compilation petua rumahtangga bahagia pulak kot... hahahahah

Kimi,
Mokcik tu jadik EXCO tuuuu.... tabik spring, cepat! Sue Daud tak datang haritu.

Hana,
nanti aku edit.

NAH said...

Dee,

Ada bagus tak buku resepi itu?

D.N.A.S said...

NAH,
ada baaaanyak resepi best2! memang takkan jumpa dalam buku resepi lain. Jamie oliver pun kalah, beb! U interested? I boleh usahakan to get it delivered to you. Takpun, nanti I bagi kat you by hand pun boleh.

kimi azhan said...

Dee... I nak buku tu jugak.. my beloved-and-hostile-but-i-love-her-still daughter tu sibuk dok minta i buat cheese cake... ibu dia ni buta huruf bila kat dapur.. kat komputer pandai la! Berapa cost, and camne nak ambik? boleh buat alasan nak jumpa you... hehehehe..

Hana a.k.a M*****... wow... dasyat tu jadi EXCO... patut la busy je ekk!

D.N.A.S said...

Kimi,
I'm meeting Hana soon, bolehlah ambik stock. You nak berapa copy? Harganya murah aje... nanti I SMS you.

kimi azhan said...

Dee,

thanks... so far I nak 3 copies. Boleh tambah last minute order ke? or will you have additional stock readily available? Mana tahu kan, ada pulak yg minat ke nanti. c u then!

D.N.A.S said...

Kimi,
no problemo, nak ambik stock dekat aje.

mokcik said...

Kimi,

Amik banyak2.. buleh paksa zare beli, kat dalam tu ada resepi laksa penang aku. tak payah la nak ngendeng suruh aku masak lagi.

bz mmg bz, but still berjaya to turn up at the last two gatherings. last outing at janda baik was fun. rugi kau miss.