Adv

Wednesday, July 04, 2007

Bensi, tau!

- I nak pegi Yoga tapi my hingus sangat banyak.
- I nak makan durian lagi tapi temperature sudah sangat tinggi
- I nak tengok Transformers, tapi nak kena simpan quota tengok wayang this quarter for Harry Potter.
- I nak beli kasut baru, tapi tak larat nak pegi shopping
- I nak makan gulai lemak ketam kat Makcik Ketam, tapi jauh le pulak
- Besok my besday, tapi I demam selesema (konpem cannot sing karaoke!)
- Nak pinjam DVD Heroes tak dapat-dapat lagi
- Dah 2 minggu tak sempat tengok CSI NY
- Ada orang kecik ati kita panggil dia emo.
- Nak kena balik kampung lagi tapi poket & wallet sudah 'koyak'
- Ada calar panjang kat pintu keta kita
- Ada orang tu bagi kita cold shoulder
- Ada orang tu dia taknak cakap ngan kita
- Ada orang tu (orang lain pulak ni) tak balas-balas email kita
- Ada orang tu (yang ni pun orang lain) dah lama gila tak call kita.

Bensi, tau!

Updated on 5th July 2007, 5.15p.m:

Mrs. A, Mrs. M and Mr. S belanja me at Pizza Hut during lunch. Got a free Birthday Pizza, too! Pizza Hut is so affordable, you can eat more! Since semua orang pocket tengah koyak, Pizza Hut sangatlah sesuai.


Makcik and Mrs. A posing sambil tunggu pizza datang. Sapa nak cari model untuk iklan ubat gigi boleh contact kitorang. Iklan tudung and jubah pun boleh jugak!

Mrs. M and Mr. S not in picture becoz diorang tak suka glamer. kekekeke.

Updated on 6th July 2007: 11.10 a.m

The celebration continued at TGIF last night - Mr. Hubby's treat. Actually a few relatives came to the house to visit my FIL (who is now left alone in Malaysia because my MIL has flown to UK). Being very 'obedient' anak-menantu, we suka hati excused ourselves right after they arrived because Waz1f and Shawq1 had been chorusing 'Hari ni besday Mak. Nak makan kek! Nak makan kek!' ever since I fetched them from day-care.

Oh, my kids remember dates very well now. It's very difficult to kelentong them, especially when they now memorise things like 'Transformers kat wayang 28 June!'


Shawq1: Where's my choc mud pie?


Waz1f: Yeay.... kita makan choc mud pie dulu...

23 comments:

Leilanie said...

Alahai........ birthday girl tak sihat, yek? Kesian dia.

Kita tak bensi awak.... awak pun tak bensi kita (err ada betul kah? hee heee.... tak nak lah pulak syiok sendiri).

What say you............ once your hidung tak hingus meleleh, I'll treat you to some Japanese food? Jom Sushi King. OK.
:)

Kita suka awak.
:)
HAPPY BIRTHDAY >>>>>>

Seeking Solace said...

Happy bday!!! :)

Azer Mantessa said...

happy birthday :-)

WANSHANA said...

Dear D.N.A.S,

Happy Birthday, and Get Well Soon!

Take care.

(Errrr...yang tak balas-balas email tu - I ke?! Hehehe...)

D.N.A.S said...

Lanie,
tengkiu. Semua aktiviti berpoya-poya sempena besday terpaksa dipostpone. kekeke... Hmmmm... bestnyee Sushi!

Seeking Solace,
tengkiu tengkiu tengkiu

Azer,
tengkiu tengkiu tengkiu.

Kak Shana,
tengkiu tengkiu tengkiu.
Yang tak balas2 email tu bukan Akak lah, orang lain. Work related. hehehe...

ytxis said...

Happy Birthday!!!!!!! habis la lilin lilin kat kedai kek tuh kekekeke

D.N.A.S said...

60,
tenjew!
33 only lah this year (although feel a lot like 16!)

Nour said...

Hope it is not too late to wish you HAPPY BIRTHDAY!!

D.N.A.S said...

Nour,
thank you for the wishes!

cikPijah said...

happy birthday bebeh!!! get well soon!

Angel Eyes said...

Happy birhday to you sis!

*clap clap*

Eh, tak sempat nak beli kasut ker? Bak sini duit, i tolong you belikan boleh tak?

Hugs

D.N.A.S said...

Cik P,
tengkiu! Long time no see/here bebeh!

Sheryl,
I'm buying new shoes this weekend, maybe. When u went to SG I teringat jugak nak kirim, tapi tak sempat nak pass duit.

dillazag said...

DNAS --> Happy birthday!! Dah tua dah makcik.. heh heh heh
BTW, Your Pahang slang lectures left me in stitches. How i can sooo relate. (though some of it I tak pernah dengar pun.. )
Love you babe!

guess499 said...

Happy besday! Jgn bensi2 tau..

D.N.A.S said...

Dilla,
tengkiu. Baby ok? Mak baby fenin2 lalat lagi ke?

guess499,
tengkiu. Tak... today dah tak bensi dah...Today hepi2 je.

nachos said...

kau tgh pms ke apa?

nikfarizah said...

oohh..i tertinggal bas...Happy Birthday... lanie ajak makan sushi king ekkkk?? Nak ikut....ehhehe tak malu..

The Winged Acrophobic said...

Happy Birthday! Bestnya party....

UglyButAdorable said...

oopss...miss the train. nevertheless happy birthday, semoga panjang umur dan murah rezeki...

D.N.A.S said...

nachos,
iye betooool! Terer la, u!

Nik,
okay, nanti kita makan Sushi on days yang you tak ganti puasa.

Winged Acrophobic,
makacih. Tak abih lagi party nya ni.

U.B.A,
tengkiu! Have a happy week ahead!

WANSHANA said...

Dear d.n.a.s,

You've been tagged! Please visit my blog for the details, ya...

Thanks, dear!

ku E said...

D dear, happy belated birthday. its better late than never ek? oikk... i dunno that u r younger than me lol... ;) i also wanna join for sushi.

D.N.A.S said...

Kak Shana,
ok. Will check the tag.

Ku_E,
Thank you. Eh, told you long time ago that I'm younger. Some times, I'm 16 sometimes I'm 23... depends on the mood. Hehe. When are you coming to KL? SMS/email us early, ok?